Annonse
04:00 - 26. november 2004

Lunden: – Feil metode

Annonse

Hva slags forventninger bærer de på, de unge forfatterspirene som hver høst inntar pultene ved Skrivekunstakademiet i Hordaland og Forfatterstudiet i Bø? Stemmer det at de ser på seg selv som spesielt talentfulle, drevet av et “kall”, og med en unik evne til å skape “originale” og “autentiske” kunstverk?

Eldrid Lunden var med på å starte Forfatterstudiet ved Høgskolen i Telemark i 1982, og har siden vært studieveileder samme sted. Slik sett bør hun være den rette til å kommentere Mangset og Rems hypoteser. Om hun kjenner igjen de omtalte forfattermytene? Jo, delvis – men hun tror ikke de er mer fremtredende i Bø enn hjemme hos hvermannsen:

– Som ung kunstfagstudent er man like mye offer for kunstnermytene som folk flest. En god del av utdanningen her ved Forfatterstudiet går ut på å konfrontere disse mytene. Målet er at studentene skal kunne gjøre opp sin egen mening om kunstinstitusjonen, sier Lunden.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Bøker