Annonse
04:00 - 26. november 2004

Lunden: – Feil metode

Annonse

Hva slags forventninger bærer de på, de unge forfatterspirene som hver høst inntar pultene ved Skrivekunstakademiet i Hordaland og Forfatterstudiet i Bø? Stemmer det at de ser på seg selv som spesielt talentfulle, drevet av et “kall”, og med en unik evne til å skape “originale” og “autentiske” kunstverk?

Eldrid Lunden var med på å starte Forfatterstudiet ved Høgskolen i Telemark i 1982, og har siden vært studieveileder samme sted. Slik sett bør hun være den rette til å kommentere Mangset og Rems hypoteser. Om hun kjenner igjen de omtalte forfattermytene? Jo, delvis – men hun tror ikke de er mer fremtredende i Bø enn hjemme hos hvermannsen:

– Som ung kunstfagstudent er man like mye offer for kunstnermytene som folk flest. En god del av utdanningen her ved Forfatterstudiet går ut på å konfrontere disse mytene. Målet er at studentene skal kunne gjøre opp sin egen mening om kunstinstitusjonen, sier Lunden.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse