Annonse
04:00 - 24. desember 2004

Ukens navn

Unni Langås, professor i nordisk litteraturvitenskap ved Høgskolen i Agder, hvor hun leder forskningsprosjektet «Kroppens betydning – Konstruksjon av kjønn i nordisk litteratur». Hun har nylig utgitt studien Kroppens betydning i norsk litteratur 1800–1900.

Annonse

– Du åpner med Wergeland?

– Det som er spennende med den mannlige seksualitet i Wergelands epoke, er at det er så stor forskjell mellom det seksualliv de utøver i praksis og de ideene om kvinnelighet som de gir uttrykk for i sine tekster. De har en utrolig idealiserende tilnærming til kvinnen i sin litteratur, selv i brev er hun en guddommelig engel de kan investere sine kunstneriske ambisjoner i.

– Kyskhet og moderskap er kvinners to akseptable egenskaper?

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.