Annonse
04:00 - 26. november 2004

Litterære bydeformer

Annonse

Tendensen til absolutisme i samtidslitteraturen – manifestert gjennom titler som Absolutt alt, Alt som er, Størst av alt – er allerede påtalt i disse spalter. Men også en annen trend er i ferd med å avtegne seg: Titler i imperativsform. Tydeligst er Jon Øystein Flinks Bort med den dagen da Jón ble født! og Edvard Hoems Kom fram, fyrste!, som spanderer på seg utropstegn. I den samme kurven kan vi også legge Thomas Hansens Gi ting til folket, Marte Hukes Se sol og debutant Nicolai Houms kravstore Knekk nakken, min venn. Dertil har vi poetikk-serien Imperativ på undergrunnsforlaget H-Press, som i hvert fall ikke skjuler sine hensikter.

Altså: Absolutisme og bydeformer. Flirter samtidslitteraturen med det totalitære? Vi kommer tilbake med mer.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse