05:43 - 20. februar 2015

Offside

På fotballarenaen kjempar ein no om å få visa fram kva religion ein høyrer til.

Eg burde sjølvsagt ha ana uråd då han heilt spontant føreslo at vi skulle reisa til Madrid på kjærleiksferie i høve valentinsdagen. Det er liksom ikkje hans stil. No angrar eg på at eg ikkje blei heime for å boikotta premieren på Fifty Shades of Grey i staden.

– Hysj, no kjem han kanskje!

Eg merkar at eg knapt nok bryr meg. Dette skulle altså vera ein kjærleikstur, men dei to første dagane har gått med til å ligga i buskane og lura på om Martin Ødegaard kjem på trening. Kaldt er det òg. Det er mogleg Madrid ikkje er det same utan det norske stortalentet, men eg hadde sett for meg Prado-museet, Retiro-parken, tapas … For meg er og blir Martin Ødegård ein liten drittunge, ikkje heilt ulik den vi har heime, og som vi for å vera ærlege, drog til Madrid for å få litt fri frå. Eg hadde ikkje tenkt at eg skulle stå og eta hotellfrukosten i folie utanfor ein fotballbane medan eg venta på at ein sekstenåring skulle komma på trening.

Annonse

«Det handlar ikkje om pengar, men om skam.»
« «Kor mange hjarte skal det til for å elska nokon?» For nokre dagar sidan overhøyrde eg denne samtalen på bussen:   -…»