Annonse
00:55 - 27. mars 2015

Nytt historisk hamskifte

Det går et spøkelse gjennom Europa – nå med kunstig intelligens.

Annonse

I Kapitalen i det 21. århundre gir Thomas Piketty både en samlefortelling og et programutkast for venstresiden. Mellom land er ulikhetene mindre, innen land større. De superrike blir stadig rikere, fordi avkastningen på kapital er større enn den økonomiske veksten. De kjøper mer politisk makt, og rikdommen går mer i arv.

Politiske reaksjoner på ulikhet er særlig kommet i land med korrupte politikere, stor ledighet og ungdom uten håp. Andre steder blir ulikhet mer tolerert: På Oppdal har Røkke en hytte så stor at han kan legge påsketuren innendørs – men vi andre har da fått taxfreekvoten økt fra 4 til 6 flasker?

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Baksiden