Annonse
09:01 - 07. mars 2014

Viljens farger

Den rene viljen er etterlengtet av mange, skriver Inga Bostad.

Annonse

Det skulle egentlig handle om gårdsplasser. Nedtråkket gress foran husene, steinheller, grusganger, tuntreet kneiser velkomment, drar litt i munnvikene. Kom bare inn, eller sett deg på benken. Ingen å frykte. Gårdsplasser smaker av jord, solbær og vemod, alt for mye vemod. Jeg la det til side, viljen var svak. Det skulle handle om gårdsplasser, men viljen tok plassen i stedet.

Viljen er fargerik. Den kan ikke ses, ikke høres og smaker jo slett ingen ting. Men den kan være rød og kraftfull, som når et lite barn roper, jeg vil danse, jeg vil, jeg vil nå! Og den kan være svart som den svarteste uværssky på en sommerdag, som når den syriske presidenten sender sine styrker ut for å beskytte landets interesser. Men viljen kan og være blekrosa med en anelse sinober eller cinnabaritt, som når du har truffet den ene som du bare kan ofre alt for. Jeg vil elske deg uansett, jeg vil bare dette nå og for alltid!

 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Det handlar ikkje om pengar, men om skam.»