Annonse
01:36 - 10. januar 2014

Private lærevansker

Høyres utdanningsministre har ikke tatt lærdom av de kommersielle privatskolenes svindel.

Illustrasjon: Helena Ohlsson
Annonse

I 2005 avslo Utdanningsdirektoratet en rekke søknader om å etablere private skoler. Etter valgnederlaget i september samme år, i strid med politisk folkeskikk, reverserte statsråd Kristin Clemet 13 av disse beslutningene. Hun sa at forvaltningsloven ikke tillot «ugrunnet opphold», så regjeringen kunne ikke vente 18 dager til den nye regjeringen overtok. Den hadde signalisert at den ville bremse veksten i privatskoler.

Hun kan ikke ha konsultert Justisdepartementets lovavdeling. Det gjorde den nye utdanningsminister Øystein Djupedal. Den fastslo at Clemets forvaltningsbeslutning kunne reverseres når skolene ikke var startet opp. Djupedal reverserte.

Nå har vi fått en ny fasit: Alle de skolene Clemet slapp gjennom etter stortingsvalget, og som var startet opp, er tatt for svindel.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Det handlar ikkje om pengar, men om skam.»
« «Kor mange hjarte skal det til for å elska nokon?» For nokre dagar sidan overhøyrde eg denne samtalen på bussen:   -…»