Annonse
01:00 - 21. februar 2014

Et oppblåst regime

IOC er som en luftballong – uten bakkekontakt, skriver Gudmund Hernes.

IOC-mann: Gerhard Heiberg måtte stå til rette for familiens business i Kina, der han er døråpner og frontfigur. Han beroliget oss med at det var klarert med IOC, men IOC er blitt en uhellig allianse av penger og bosser. Hva annet har de godtatt, spør Gudmund Hernes. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
Annonse

KOMMENTAR

Når glapp det? Det spør man når regimer går under. Så når glapp vinter-OL til Oslo – OL2022?

Ett svar gir den franske revolusjon i 1789. Når var det det gamle regimet glapp? Store krefter trekkes frem for den gang: Monarkiets elendighet, skattene og krigene som gikk ut over småfolk, den vilkårlige maktutøvelsen, opplysningstidens tanker som hadde sprengkraft langt inn i adelen. Men historiens gang er ikke fullbyrdelsen av en langtidsplan. Ofte har tilsynelatende små hendelser uoversiktlige, men skjebnesvangre følger.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Baksiden