Annonse
08:59 - 04. april 2014

De som får sin lønn på jorden

I vårsolen pipler det frem hva norske ledere i år bevilger seg og hverandre. Selv skyr de lyset, skriver Gudmund Hernes.

Annonse

I NRKs «Debatten» den 27. mars var lederlønn tema. Sjefene i DnB og Statoil, Rune Bjerke og Helge Lund, var invitert. De avslo. Det gjorde også styrelederne, Anne Carine Tanum og Svein Rennemo. Det kunne blitt et nasjonalt aksjonærmøte, siden det faktisk er vi, folket, som eier to tredjedeler av Statoil, og er største aksjonær med en tredjedel av DnB.

Rennemo har siden prøvd å svare gjennom bakdøren, der han ikke konfronteres, i en NRK-kronikk den 31. mars med tittel «Åpenhet om lederlønn». Den er så skral at den må være skrevet av et PR-byrå. Og den konkluderer med mer lukkethet.

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Baksiden