Annonse
04:59 - 26. april 2013

Tankens makt og makten over tanken

Feil politiske valg kan ramme mange og lenge. Hvordan unngå det? Et vanlig svar: Mer forskning!

Annonse

I vår skole er et viktig spørsmål: Hvordan kan fremmedspråklige elever best lære norsk? De som ikke gjør det, får en hemsko i alle fag, på alle trinn, og i arbeidslivet etterpå. Om den beste vei, er det to hovedsyn.

Det ene: Start med det barna kan, eget morsmål, bygg på det, bygg det ut og lær dem norsk som andrespråk, omtrent som norskspråklige elever lærer engelsk.

Det andre: For å lære et språk, må man dukkes ned i det. La fremmedspråklige elever følge vanlig undervisning på norsk i alle fag. Da starter de i en stupbratt bakke. Men etter noen måneder har de hørt mer, prøvd mer, øvd mer – og ikke minst lært mer ved å omgås norskspråklige elever. De lærer ved naturmetoden.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Baksiden