Annonse
09:47 - 03. mai 2013

Romfolket

Ved å gjøre spørsmålet om rom­folket til en rent moralsk debatt unngår man å svare på de praktiske og faktiske spørsmålene.

Annonse

Ære være kommentatorene Marie Simonsen i Dagbladet og Hege Ulstein i Dagsavisen! Jeg mener det. Når den siste meningsmålingen i Klassekampen (29. april) viser at 60 prosent ønsker et forbud mot tigging, og bare 31 prosent er motstandere, er det viktig med stemmer mot strømmen. Det er heller ingen tvil om at debatten om romfolket har vært skremmende.

Nettkommentarer om at «romfolket er som små barn. De driter på seg, roter og har null kontroll eller selvinnsikt!» eller sammenligninger mellom romfolk og brunsnegler, vil gi alle anstendige mennesker frysninger.

Situasjonen med romfolket «setter våre verdier på prøve. Men alle de vakre honnørordene etter 22. juli synes å ha visnet sammen med rosene», skriver Marie Simonsen (27. april) og rører ved følelsene som ble vekket etter Norges største tragedie i moderne tid. Det retoriske piskeslaget svir desto mer fordi mange politikere fra det partiet som ble rammet 22. juli, slett ikke ønsker en mykere politikk.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Det handlar ikkje om pengar, men om skam.»
« «Kor mange hjarte skal det til for å elska nokon?» For nokre dagar sidan overhøyrde eg denne samtalen på bussen:   -…»