Annonse
09:02 - 15. mars 2013

Drømmen om bloggrevolusjonen

Det var et hederlig forsøk fra bloggerne, men Frank Aarebrot ble for mektig.

Annonse

I 1998 skulle Time Magazine igjen kåre sin Person of the Year, for første gang gjennom nettavstemning. Oppslutningen var overveldende og resultatet soleklart: Over halvparten av stemmene gikk til bryteren Mick Foley. Som stor fan av amerikansk fribryting kan jeg underskrive på at Foley – blant annet kjent under navnet Mankind – er en drittøff bryter. Men god nok for Time, det var han ikke. Foley ble fjernet fra listen, og magasinet utropte i stedet president Bill Clinton og spesialetterforsker Kenneth Starr til årets personer. Det var siste gang Time spurte folket om råd gjennom nettet.

Jeg kom på historien i forbindelse med lanseringen av Kristian A. Bjørkelos bok Gi meg en scene! denne uken. Boken handler om bloggens historie i Norge, og min første tanke var at dette måtte være en gresk tragedie der hovedpersonens overmot – hybris – til slutt leder til det ubønnhørlige nederlaget. Bloggen kom nemlig med bravur! Det var en tom scene, klar til å fylles med mening og refleksjon. I 2006 var årets person i Time «You», deg og meg. Selv skrev jeg nærmest panegyrisk om bloggingens muligheter i avisen Nationen. I tråd med filosofien til «generasjon meg», et annet av motebegrepene fra 00-tallet, tillater jeg meg å sitere meg selv:

«Bloggen er herredømmefri. De beste bloggerne får flest lesere, uavhengig av om de er snekkere eller professorer i politisk teori. På nettet vinner de beste argumentene, og det mest leseverdige vinner frem uansett avsender.»

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Baksiden