Annonse
10:31 - 08. august 2013

Diktat

Regler som skal følges kan forløse skapende kraft. Formtvang kan inspirere.

Annonse

En del av min jobb er å lese det andre skriver – særlig det studenter forfatter. Det gir mye gratis: Jeg møter mange tanker og temaer som ellers ville gått hus forbi. For en professor fungerer studenter som de elektrodene leger plasserer rundt på kroppen din når de tar et EKG: De registrerer det som skjer på mange punkter, og utslagene registreres i ulike kurver. Studenter iakttar samfunnet fra ulike steder og bidrar til et helhetsinntrykk av samfunnstilstanden.

Samtidig erfarer jeg at mange studenter tenker bedre enn de skriver, at de ikke får uttrykt det de vet og kan. Så de presterer dårligere og møter samfunnet dårligere rustet. Mitt inntrykk er at evnen til å uttrykke seg skriftlig har falt. Det gjelder vokabular og stil, det gjelder strukturering av stoffet ved punktum og avsnitt. Ikke alle studenter er skribenter.

Er påstanden rett, må man spørre: Hvorfor? For mange studenter? Leser de for lite? Innvirkning fra sms-språk?

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Baksiden