Annonse
22:03 - 08. mars 2012

Vårt syndige folkestyre del II

Det norske folkestyret er så sterkt at vi takler noen skandaler, men også vi har en smertegrense.

Annonse

For noen måneder siden skrev jeg en kommentar på denne baksiden om vårt syndige folkestyre (tilgjengelig på morgenbladet.no). Det var et forsvar for den syndige politiker. «At også politikere synder, er et tegn på et ekte folkestyre», skrev jeg. Det står fortsatt ved lag, men det får da være grenser.

Bare kort tid etter publiseringen av kommentaren ble en tur til Riga forsidestoff i norske aviser. I månedene etter fikk vi to svært alvorlige overgrepssaker, og en politiker ble dømt for ulovlig filming av unge menn.

Den siste uken har avisene vært fylt av økonomisk rot og inhabilitet, før vi toppet det hele med en narkotikasak. Å reagere kontant og tydelig, slik mitt parti Høyre gjorde denne uken, er helt nødvendig. Av den grunn tror jeg også skadevirkningene for Høyre vil bli svært begrensede. Men det siste årets saker reiser et større spørsmål.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Det handlar ikkje om pengar, men om skam.»