Annonse
13:51 - 23. februar 2012

Utagerende kjekling

Glem Tostrupkjelleren. Twitterfesten gir kraftigere bakrus.

Åshild Mathisen er kommentator, PR-rådgiver og tidlige rådgiver for Kristelig Folkeparti. Il­lust­ra­sjon: Mar­vin Hall­er­ak­er
Annonse

Sosiolog Trond Blindheim skjønte det da bikkja selv tok affære og gjorde fra seg på gulvet. Han var hektet på sosiale medier. Og han misbrukte dem via det han kaller vår tids lommelerke – smarttelefonen.

Min opplevelse var verre. Twitterdiskusjonen tok oppmerksomheten min i det sekundet som kunne ført til at min ettårige sønn forulykket i trappeoppgangen. Men nok om min mørkeste dag som mor. Det var også den dagen jeg vurderte totalavhold. Nå sliter jeg med å finne den rette dosen Twitter.

Twitter er massekommunikasjon i sanntid på 140 tegn. Uten trykketid – men også uten tenketid. Dette virtuelle snakkebobleuniverset henger nå over enhver meningsskribent i avisene. Responsen kommer ikke som et leserbrev som står på trykk når alle har glemt hva den opprinnelige kommentaren handlet om. Den er der samtidig med avisen.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Baksiden