Annonse
00:37 - 16. mars 2012

Øyeblikkelig selvrefleksjon

Politikerne våre er i ferd med å overgå Hollywood-kjendiser i offentlig bekjennelse.

Annonse

Sportens «hva føler du nå?» har spist seg inn i politikkens verden. Velgerne skal ikke måtte vente i flere år på den personlige beretningen om hvordan mediestormen føltes og hva politikeren lærte av det. Historien fra kulissene får vi dagen etter at den politiske teateroppsetningen er over.

Det holder ikke lenger at politikere forsvarer sine feilgrep i politikkens og offentlighetens harde og saklige språk. Skal de bli hørt, må de tilby sine private betroelser, som hvordan det politiske spillet og medieoppmerksomheten føles på kroppen. Den politiske selvbiografien vil snart være død, for etterpåklokskapen skal nå være dagferske nyheter i tabloidpressen.

Den avgåtte SV-lederen Kristin Halvorsen hevder at hennes etterfølger Audun Lysbakken gjennom mediestormen har vist «format» som politiker. Han klarte riktignok ikke å få sannheten på bordet da den ble krevd av ham. Han skyldte både på politisk ledelse, embetsverk og foregående statsråder.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Baksiden