00:37 - 16. mars 2012

Øyeblikkelig selvrefleksjon

Politikerne våre er i ferd med å overgå Hollywood-kjendiser i offentlig bekjennelse.

Sportens «hva føler du nå?» har spist seg inn i politikkens verden. Velgerne skal ikke måtte vente i flere år på den personlige beretningen om hvordan mediestormen føltes og hva politikeren lærte av det. Historien fra kulissene får vi dagen etter at den politiske teateroppsetningen er over.

Det holder ikke lenger at politikere forsvarer sine feilgrep i politikkens og offentlighetens harde og saklige språk. Skal de bli hørt, må de tilby sine private betroelser, som hvordan det politiske spillet og medieoppmerksomheten føles på kroppen. Den politiske selvbiografien vil snart være død, for etterpåklokskapen skal nå være dagferske nyheter i tabloidpressen.

Den avgåtte SV-lederen Kristin Halvorsen hevder at hennes etterfølger Audun Lysbakken gjennom mediestormen har vist «format» som politiker. Han klarte riktignok ikke å få sannheten på bordet da den ble krevd av ham. Han skyldte både på politisk ledelse, embetsverk og foregående statsråder.

Annonse

«Det handlar ikkje om pengar, men om skam.»
« «Kor mange hjarte skal det til for å elska nokon?» For nokre dagar sidan overhøyrde eg denne samtalen på bussen:   -…»