Annonse
15:13 - 22. november 2012

Heia den som taper

Før handlet politikk om å vinne historien. Nå handler det tilsynelatende om å vise hvor mye man har tapt.

Annonse

«Det er arbeidsklassen som skal bli historiens seierherrer, glunt, også her i landet.. det er vi fattige jævler som skal arve bruket – skjønna du det?»

I Roy Jacobsens Seierherrene ser vi Norges klassereise gjennom en families ferd fra karrige Helgelandskysten til en boligblokk i hovedstaden. Den gang handlet politikken om å ha rett og få rett, om å vinne kampen og å nyte seieren. Nå krangles det så busta fyker om hvem som egentlig har tapt, og jo mer man har tapt, jo bedre er det, tilsynelatende.

I kjølvannet av Asle Tojes nye bok Rødt, hvitt og blått. Om demokratiet i Europa, har debatten ikke bare handlet om hvorvidt professor Thomas Hylland Eriksen egentlig eksisterer (basert på stemmevolum og tempo, er svaret et ubetinget ja) og om hva som skjer med et Europa i krise, men om hvem som egentlig har tapt kulturdebatten og den politiske kampen de siste tyve årene.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Baksiden