Annonse
08:49 - 10. mai 2012

Europas moralske kollaps

Ortodokse økonomer har forverret Europas krise.

Annonse

Norge går så det suser: oljeprisen er høy, renten lav, lønnene øker, arbeidskraft må importeres. Ja, Norge gir Sverige penere ledighetstall: anslagsvis 80 000 svensker jobber nå hos oss – langt flere enn i unionstiden.

Europa går så det skriker – om hjelp. Etter fire år forverres den økonomiske krisen. I eurosonen er mer enn hver tiende arbeidstaker uten jobb – og mer enn hver tredje ungdom. Ledigheten er på et nivå som før var utenkelig og nå er utålelig.

Samtidig pågår en svær ideologisk strid mellom de regimer og tankeretninger som sier at løsningen er mer kutt og tukt, og de som sier vi kan løfte oss om vi bryter med tankene som sperrer.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Baksiden