Annonse
23:19 - 12. april 2012

Digitale bøller

Det nytter å bekjempe rekrutteringen til ekstreme islamistmiljøer.

Annonse

Unge menn rekrutteres til ekstreme miljøer. Hvordan kan vi forhindre at flere blir fristet? Hvordan kan vi hjelpe dem som allerede er fanget? Jeg har vært i dialog med flere som har havnet i slike grupper. Gjennom en falsk profil har jeg fått innsikt i en verden som er preget av voldsforherligelse og forakt. Konspirasjonsteorier, ekstreme ord og voldsbilder brukes for å hisse opp unge menn. Eksempel på en mild variant:

«Demonstrasjon, fredelig aksjon, ditten og datten. Det hjelper ingenting! Alt kjører sin gang, når det har startet med fullmakt fra øverste hold. Du kan skrike og hyle så lenge og så mye du vil, det hjelper ikke…….»

En annen svarer: «Helt enig med deg bror, demonstrasjon er ikke den beste løsningen, langt ifra. Vi vet hva den beste løsningen er: 11. september og terrorisere fienden for Wallah, det er det eneste språket de forstår: Språket av blodig terror.»

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Det handlar ikkje om pengar, men om skam.»
« «Kor mange hjarte skal det til for å elska nokon?» For nokre dagar sidan overhøyrde eg denne samtalen på bussen:   -…»