Annonse
10:21 - 05. oktober 2012

Den gamle, grå damen

Hennes mangeårige livsledsager er død.

Annonse

KOMMENTAR

Et av mine lidenskapelige livsvarige forhold begynte da jeg startet på studiene – på et langbord i biblioteket på Norges Lærerhøgskole. Der lå utbrettet en avis jeg hadde hørt om, men ikke lest: Paris-utgaven av The New York Times. Ikke bare var den skrevet godt – den luktet godt! Ut over høsten 1960 kunne jeg følge Wilma Rudolphs triumfer under Roma-OL, tv-duellene mellom Richard Nixon og John F. Kennedy og oppstyret da Lady Chatterley’s Lover ble utgitt uten å bli stanset av noen britisk jury.

Seks år senere dro jeg til studier i USA. Det første jeg kjøpte etter å ha gått i land fra M/S Oslofjord var dagens utgave av The New York Times. Den var fetere enn Paris-utgaven. Trykksverten satt løst – fingrene ble svarte som en smeds. Damer kunne kjøpe spesielle filthansker for å skåne hendene under lesningen!

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Baksiden