Annonse
04:00 - 29. juli 2011

Utøya i våre hjerter

Alle er slått ned - hele folket er gjennomrystet av katastrofen den 22. juli.

Illustrasjon: Marvin Halleraker
Annonse

Det er et under at flere ikke gikk med ved bombingen av regjeringskvartalet. Det er ikke til å bære at så mange ble myrdet og martret på Utøya. Massakren av de mange unge - den gru, den utkrøkte terror og rå redsel de ble utsatt for, har sønderlemmet oss og etterlatt oss i bunnløs sorg. Landet vi trodde vi hadde, ble flerret.

Vi ble alle angrepet fordi dette ikke kunne skje hos oss! Vi ble kastet inn i et kaos der ingenting stemte. Hva var skjedd? Hvem var rammet? Hva kunne komme?

Virkeligheten ble uvirkelig. Men med avstand blir det uvirkelige ikke ubegripelig. Gjerningsmannen later til å ha vært en ensom ulv. Han kan ha handlet alene.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Baksiden