Annonse
04:00 - 11. mars 2011

«Mørkemenn, dra til helvete»

Et av ofrene i debatten om islams plass i Norge er vår liberale arv.

Annonse

Hizb ut-Tahrir ble dannet i Jerusalem i 1953 og arbeider for å innføre et verdensomspennende kalifat der konvertitter skal drepes, lederposisjoner forbeholdes menn og demokratiet avskaffes. Et religiøst diktatur, en slags islamo-fascisme, med andre ord. Organisasjonen er straffedømt i Danmark for å oppfordre til drap på jøder.

For en tid tilbake meldte VG at den ekstremistiske, antidemokratiske og antisemittiske organisasjonen vil etablere seg i Norge. En rekke politikere var umiddelbart ute og krevde et forbud mot organisasjonen, blant andre Kristelig Folkepartis Hans Olav Syvertsen, Fremskrittspartiets Per Willy Amundsen og Senterpartiets Ola Borten Moe.

Regjeringens svar var tafatt, på grensen til det patetiske. I Stortingets spørretime 31. januar svarte fungerende justisminister Grete Faremo at hun ville møte Hizb ut-Tahrir med «dialog, debatt og saklig kritikk». Dialog? Med en antisemittisk organisasjon som vil innføre diktatur? Det er fristende å spørre hva de skal snakke om. Sivilisert debatt og samtale forutsetter en sivilisert motpart. Det er ikke Hizb ut-Tahrir.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse