Annonse
04:00 - 14. januar 2011

Kommentatorenes karakterbok

Meningsbærerne i norske medier fortjener selv å bli vurdert.

Annonse

Denne spalten har utdelt priser til norske journalister før. «Lånte fjær-prisen» for den mest åpenbare avskrift siste år gis i forbindelse med Nordiske Mediedager i mai. Men bredden i sjangre er stor, så én pris yter ikke alle rettferdighet.

Å vurdere journalister er en risikosport: Få er så hårsåre for kritisk medieomtale som dem – de rammes jo av sine egne våpen på sin egen arena. Selv hardtslående sluggere kan avsløre seg som sarte sjeler.

Alternativet til priser gir mediene selv: terningkast. Med dem kan flere bedømmes samtidig. Og gremmelsen over egen karakter modereres av skadefryden over andres. Formen er tabloid – og passer godt for egoer som er lett megalomane.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Påfyll