Annonse
04:00 - 25. februar 2011

Donald Duck-effekten

Virkeligheten kan brukes til mye – inkludert en realitetssjekk.

Annonse

Vi har alle sett Donald-filmer der vår tobente venn – uten å være klar over det – muntert vandrer utfor et stup. Spaserturen fortsetter utover i løse luften og går bra så lenge Donald ikke ser ned og oppdager at han ikke har grunn under føttene. Da bærer det – med et skrik – bums i bakken.

Dette er ikke bare en arketyp i Walt Disneys tegnefilmer. Det er også en god fremstilling av det som ofte skjer med politikere, med bedriftsledere – ja, med oss alle. Vi kan bevege oss ganske langt utover uten å merke at vi er uten bakkekontakt. Det enkleste er å fortsette som før også når virkeligheten er en annen.

Her er noen eksempler:

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Påfyll