Annonse
04:00 - 20. august 2010

Svart høst?

Det går mot jul. Men hvordan går det med oss selv, sånn stort sett – altså med verden?

Annonse

Først det lyse bildet: I Tyskland har økonomien tatt seg opp og trekker andre europeiske land med. USAs bilindustri, som for et par år siden måtte reddes av staten, går nå med overskudd. I Frankrike har belegget på slottshotell – til mer enn 600 euro per natt – økt sterkt etter halvering i fjor. Og fotball-VM: Mot alle odds kom tre europeiske land på topp!

Men det er et annet bilde der fakta passer inn i et annet mønster, og der er fremtiden dyster. Et sveip rundt horisonten viser at langt fra alt går bedre nu. Tvert imot: Røde lamper blinker og alarmer går – ja, så mange at de setter vår evne til overblikk på prøve.

I Tyskland og Norge går det bedre. Men Europa er delt: De fleste land har store problemer med å håndtere ledighet, budsjettunderskudd og gjeld.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Baksiden