Annonse
04:00 - 05. mars 2010

Råd på stas

Regjeringen nedsetter så politisk avmektige utvalg at selv de kongelige kan sitte der.

llustrasjon: Marvin Halleraker
Annonse

Det var selvsagt bare nærings- og handelsminister Trond Giske som kunne gå så langt i sitt ønske om kongelig glans at han utfordret våre konstitusjonelle regler. I Ap-statsrådens univers blir valget likevel logisk: Kronprins Haakon er drømmemedlemmet i et utvalg som skal kaste glans, ikke drive med politikk. En medievant kjendis som ikke sier noe kontroversielt – men som kan utstråle velvilje og nasjonsbyggende optimisme.

Giske er ikke alene om å ville ha litt kongelig glans. I fjor ble kronprinsesse Mette-Marit invitert til å skrive et forord i boken Skapsprengerne, som handlet om det å stå frem som homofil.

Kronprinsessen var imidlertid ikke klar over at boken skulle brukes til å profilere daværende likestillingsminister Anniken Huitfeldt. Men intern korrespondanse avslørte at nettopp det var departementets hensikt.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Baksiden