Annonse
04:00 - 05. mars 2010

Råd på stas

Regjeringen nedsetter så politisk avmektige utvalg at selv de kongelige kan sitte der.

llustrasjon: Marvin Halleraker
Annonse

Det var selvsagt bare nærings- og handelsminister Trond Giske som kunne gå så langt i sitt ønske om kongelig glans at han utfordret våre konstitusjonelle regler. I Ap-statsrådens univers blir valget likevel logisk: Kronprins Haakon er drømmemedlemmet i et utvalg som skal kaste glans, ikke drive med politikk. En medievant kjendis som ikke sier noe kontroversielt – men som kan utstråle velvilje og nasjonsbyggende optimisme.

Giske er ikke alene om å ville ha litt kongelig glans. I fjor ble kronprinsesse Mette-Marit invitert til å skrive et forord i boken Skapsprengerne, som handlet om det å stå frem som homofil.

Kronprinsessen var imidlertid ikke klar over at boken skulle brukes til å profilere daværende likestillingsminister Anniken Huitfeldt. Men intern korrespondanse avslørte at nettopp det var departementets hensikt.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Det handlar ikkje om pengar, men om skam.»
« «Kor mange hjarte skal det til for å elska nokon?» For nokre dagar sidan overhøyrde eg denne samtalen på bussen:   -…»