Annonse
04:00 - 04. juni 2010

Proforma ekteskapslov

Loven som skulle likestille homofile og heterofile, diskriminerer menn.

Annonse

Det homopolitiske miljøet feiret kjønnsnøytral ekteskapslov som en endelig seier i kampen for full juridisk likestilling for homofile og lesbiske. Men sett fra en homofil manns perspektiv er loven, som trådte i kraft i januar 2009, en formalitet med liten praktisk verdi.

Tidligere hadde Norge en partnerskapslov som sikret nesten alle juridiske rettigheter når personer av samme kjønn giftet seg. Unntaket var muligheten for å bli vurdert som adoptivforeldre, offentlig støttet assistert befruktning og rettigheter til medmor – en betegnelse på den av mødrene i et lesbisk forhold som ikke føder barnet.

Er kjønnsnøytral ekteskapslov den endelige seieren for homofile? Eller er det homopolitiske miljøet blitt blendet av stemmene til ultrakonservative krefter som Nina Karin Monsen og har dermed stilt mindre krav?

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Baksiden