Annonse
04:00 - 04. juni 2010

Proforma ekteskapslov

Loven som skulle likestille homofile og heterofile, diskriminerer menn.

Annonse

Det homopolitiske miljøet feiret kjønnsnøytral ekteskapslov som en endelig seier i kampen for full juridisk likestilling for homofile og lesbiske. Men sett fra en homofil manns perspektiv er loven, som trådte i kraft i januar 2009, en formalitet med liten praktisk verdi.

Tidligere hadde Norge en partnerskapslov som sikret nesten alle juridiske rettigheter når personer av samme kjønn giftet seg. Unntaket var muligheten for å bli vurdert som adoptivforeldre, offentlig støttet assistert befruktning og rettigheter til medmor – en betegnelse på den av mødrene i et lesbisk forhold som ikke føder barnet.

Er kjønnsnøytral ekteskapslov den endelige seieren for homofile? Eller er det homopolitiske miljøet blitt blendet av stemmene til ultrakonservative krefter som Nina Karin Monsen og har dermed stilt mindre krav?

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Det handlar ikkje om pengar, men om skam.»
« «Kor mange hjarte skal det til for å elska nokon?» For nokre dagar sidan overhøyrde eg denne samtalen på bussen:   -…»