Annonse
04:00 - 29. januar 2010

Helt ekte, liksom

MTV-kidsa er mer kompetente enn forfatteren Jan Kjærstad på Knausgårds sjanger.

Annonse

Karl Ove Knausgård skriver i Min kamp om hvordan han synes det går inflasjon i all diktning. Fordi alt fra bøker til film har samme form og samme avstand til virkeligheten, ender det i en serieprodusert – og kjedelig – fremstilling av vår verden. Med sitt selvutleverende og selvovervåkende prosjekt i Min kamp forsøker han derfor å gi den kresne kulturkonsumenten noe nytt, samtidig som han fanger den populærkulturelle tidsånden.

Det er mer enn seks år siden MTV innså at om de skulle friste chattende ungdommer til tv-en, måtte de ikke bare frigjøre seg fra det forutsigbare tv-dramaet, men også finne noe som fremsto mer ekte enn vulgær Big Brother-reality.

Kanalen begynte å filme en gjeng velstående og vakre skoleungdommer på Laguna Beach i California. Resultatet ble en nyskapende reality med såpeseriens dramaturgi. Men seertallene nådde ikke de store høyder før de mer polerte spin off-seriene The Hills og The City kom.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Baksiden