Annonse
04:00 - 29. januar 2010

Helt ekte, liksom

MTV-kidsa er mer kompetente enn forfatteren Jan Kjærstad på Knausgårds sjanger.

Annonse

Karl Ove Knausgård skriver i Min kamp om hvordan han synes det går inflasjon i all diktning. Fordi alt fra bøker til film har samme form og samme avstand til virkeligheten, ender det i en serieprodusert – og kjedelig – fremstilling av vår verden. Med sitt selvutleverende og selvovervåkende prosjekt i Min kamp forsøker han derfor å gi den kresne kulturkonsumenten noe nytt, samtidig som han fanger den populærkulturelle tidsånden.

Det er mer enn seks år siden MTV innså at om de skulle friste chattende ungdommer til tv-en, måtte de ikke bare frigjøre seg fra det forutsigbare tv-dramaet, men også finne noe som fremsto mer ekte enn vulgær Big Brother-reality.

Kanalen begynte å filme en gjeng velstående og vakre skoleungdommer på Laguna Beach i California. Resultatet ble en nyskapende reality med såpeseriens dramaturgi. Men seertallene nådde ikke de store høyder før de mer polerte spin off-seriene The Hills og The City kom.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Det handlar ikkje om pengar, men om skam.»
« «Kor mange hjarte skal det til for å elska nokon?» For nokre dagar sidan overhøyrde eg denne samtalen på bussen:   -…»