Annonse
04:00 - 02. juli 2010

Ferie på halal-vis

Vi har alle hørt om økoturisme, men de færreste har stiftet bekjentskap med halal-turisme.

Illustrasjon: Marvin Halleraker
Annonse

Stadig flere muslimer dropper de tradisjonelle feriemålene i Vesten til fordel for muslimske land. Ikke overraskende foretrekker mange av dem destinasjoner med tilgang til halal-mat og et utvalg hoteller med kopi av Koranen ved sengen og en pil på taket som viser Mekkas retning. Halal-turisme er en raskt voksende trend i den internasjonale reiselivsbransjen, og retter seg mot muslimske menn og kvinner som ønsker å feriere uten å gå på akkord med egne verdier og religion. Oppblomstringen av halal-turisme i islamdominerte land kan til dels tilskrives det mange opplever som en voksende skepsis mot muslimer i den vestlige verden.

Det er svinedyrt å feriere i Norge, og europeernes lommer fikk seg en god støkk da verdensøkonomien stupte for et par år siden. Blant annet opplevde Norge en nedgang i antall besøkende i fjor i forhold til i 2008. Per-Arne Tuftin, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge, mener at den sterke norske kronen og den vanskelige økonomiske situasjonen i Europa skaper usikkerhet med tanke på forventet turisttilstrømning i sommer. Nordmenn har for lengst oppdaget Midtøsten som feriemål, og det er på tide at muslimske turister åpner øynene for perlen i Skandinavia. Realiteten er at mange ikke engang har hørt om landet. Utfordringen ligger dermed i å markedsføre Norge som et attraktivt reisemål for turister fra muslimske land. Hvordan kan vi få kjøpesterke muslimer til å feriere i Norge?

Norge har mye å by på: Fjorder, snødekte fjell og fantastisk natur. En slektning som kom på besøk fra England klaget over prisnivået i hovedstaden og manglende tilgang på halal-mat i de fleste deler av byen, men måpte da jeg viste ham severdighetene i byen. «Oslo has it all,» måtte han til slutt innrømme.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Baksiden