Annonse
04:00 - 12. februar 2010

Et reaksjonært forsøk

Regjeringen vil la oss stemme fra pc-en. Det undergraver prinsippet om hemmelig valg.

Illustrasjon: Marvin Halleraker
Annonse

Går verden fremover? Ja, stort sett. Er teknologiske nyvinninger et gode? Ja, de er oftest en forutsetning for fremgang. Er all bruk av teknologiske fremskritt bra? Nei, selvsagt ikke. Forutsetningen er at de som behersker teknologien, har vett nok til å vite når de skal bruke den, og når de ikke skal bruke den.

Nå har regjeringen bestemt at den vil prøve ut en ordning hvor du kan sitte hjemme ved pc-en din og avgi stemme ved kommunevalget. Du får en pinkode, og så sender du inn stemmen med et tastetrykk. Akkurat som når du leverer selvangivelsen eller betaler regningen på boken du glemte å avbestille i Bokklubben. Man må jo være moderne, vet De.

Uten særlig offentlig debatt har regjeringen besluttet at elektronisk stemmegivning fra hjemme-pc-en skal skje i ti kommuner og én bydel i Oslo ved valget i 2011.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Baksiden