Annonse
04:00 - 09. april 2010

Åndsmakt mot mediemakt

Overgrepsskandalen i den katolske kirken er også blitt en PR-skandale. Paven trenger en ny mediestrategi.

Annonse

BBCs Vatikanet-korrespondent David Willey mener paven bør skaffe seg en god spin-doktor. For pave Benedikt XVI og Vatikanet har gjort alt feil i sin håndtering av den dype krisen verdens største, kristne trossamfunn nå befinner seg i.

Den romersk-katolske kirken har lyktes i å skjule en ukultur av overgrep i lang tid, kanskje i århundrer. Opp gjennom historien ville det vært utenkelig å våge å reise tvil om moralen til kirkens menn.

Da skandalen begynte å utvikle seg i USA på 1990-tallet kunne kirken ha kommet den i forkjøpet med egne tiltak og undersøkelser. Men den fortsatte å se seg selv som et uangripelig maktapparat mens overgrepshistoriene ble avdekket i flere europeiske land.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Baksiden