Annonse
04:00 - 22. mai 2009

Universelt og unikt

Nei, globaliseringen fører ikke til at vi lever i en eneste stor smeltedigel.

Annonse

Globaliseringen gjør verden mindre, tettere, trangere og mer ens. Folketallet vokser, urbaniseringen tiltar, stadig mer av det vi bruker produseres i andre land, merkevarene er de samme og alle bruker Google.

Mens kulturforskjellene mellom land minker, blir de innad i mange land større – immigranter tar med seg sin egen kultur og via satellitt og nett kan de lett holde kontakt med landet de forlot.

Så globaliseringen gjør ikke verden til en eneste stor smeltedigel der alle kulturelementer smelter sammen. Når verden krympes og alle kommer tettere på hverandre – reelt eller virtuelt – kan det forsterke kulturelle og religiøse konflikter. Muhammedtegningene viste at karikaturer i et land kan utløse voldsomheter i et annet.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Baksiden