Annonse
04:00 - 24. desember 2009

Troens vilkår

Religionen har på ny fått en synlig plass i hovedstadens bybilde.

Illustrasjon: Marvin Halleraker
Annonse

På Lunden kloster, rett utenfor Oslo sentrum, bor det noen nonner. De arbeider i det stille, og de ber. De er deltagere i bysamfunnet, men lever et liv uten det behovet de fleste av oss andre har for å bli sett og lagt merke til. Det holder at de blir sett av Vårherre. Hensikten med å hjelpe, er å lindre materiell eller åndelig nød, ikke å vise frem hjelperen.

De representerer den omvendte verden av den som ellers omgir oss i politikk og samfunnsliv, der høy profil og god omtale er tilværelsens høyere mening. Uteblir omtalen av en økonomisk bevilgning og et politisk initiativ, forsvinner noe av hensikten, og da kunne statsråden brukt tiden på noe annet. For søstrene på Lunden er det omvendt.

Min aller siste gjerning som byrådsleder var å si noen ord på et festarrangement for nonnene på Lunden, i Trefoldighetskirken i høst. Jeg visste i grunnen ikke noe særlig om dem, og travel som jeg var, sendte jeg en byrådssekretær opp til klosteret – for å lære, og ta med seg opplysninger tilbake. Han ble borte hele dagen.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Det handlar ikkje om pengar, men om skam.»
« «Kor mange hjarte skal det til for å elska nokon?» For nokre dagar sidan overhøyrde eg denne samtalen på bussen:   -…»