Annonse
04:00 - 29. mai 2009

Normalitetens innpiskere

Nina Karin Monsen og Kim Friele har brutt med det naturlige. Nå slår de ned på andre avvikere.

Annonse

Mens Monsen angriper lesbiske mødre, får silkehomsene gjennomgå av Friele. Debatten om Fritt Ord-prisen viser at selv om vi stadig bryter konvensjoner for kjønn og seksualitet, garanterer det ikke at vi er mer liberalt innstilt overfor nye utbrytere.

Monsen kritiserer den lesbiske kjernefamilien som grunnleggende unaturlig, en sosial konstruksjon. Det samkjønnede foreldreskapet reduserer konseptet far til biologisk produkt, og er umoralsk fordi det frarøver barnet samværet med far. Ut fra en blanding av biologisk og religiøs argumentasjon kommer Monsen frem til at kjernefamilien er moralsk riktig. Det naturlige, det hellige og det moralske blir tre sider av samme sak.

Selv lever Nina Karin Monsen i et barnløst ekteskap, og uttaler at det er et personlig valg. Livet som kvinnelig intellektuell uten barn ville i fortiden blitt fordømt som kunstig og unaturlig. Men fordi vi hele tiden utvikler vår fortolkning av hva som må være underlagt biologiske lover, er Monsens livsstil nå normal og alminneliggjort. Monsen kan følge sin frie vilje fordi hun befinner seg på et punkt i sivilisasjonens historie hvor mennesket, og kvinnen i særdeleshet, har frigjort seg fra naturens deterministiske lover. Feministisk ideologi er integrert i de fleste samfunnsområder – til og med i teologien.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Det handlar ikkje om pengar, men om skam.»
« «Kor mange hjarte skal det til for å elska nokon?» For nokre dagar sidan overhøyrde eg denne samtalen på bussen:   -…»