04:00 - 26. juni 2009

Norge svikter innvandrerbarna

Er ikke ungene våre verdt en imam?

Illustrasjon: Marvin Halleraker

Aftenpostens aftenutgave brakte nyheten sist uke om at det var registrert over 200 bekymringsmeldinger på barnevernskontoret i Søndre Nordstrand, og at kun rundt 35 av dem var tatt tak i. Søndre Nordstrand er tettbefolket med vår eksotiske befolkning; innvandrere, minoriteter, etterkommere; oss nye landsmenn. Når en vet at vold i hjemmet – fysisk som psykisk – er svært utbredt i innvandrermiljøer hadde jeg håpet at Norge hadde en statsråd som kunne gjort mer enn bare å bli forbannet.

Det er nemlig lett å bli forbannet. Jeg ble slått hjemme. Jeg ble slått i moskeen. Jeg bodde i fem barnevernsinstitusjoner som 15-16-åring. Kanskje var jeg derfor spesielt sensitiv da statsråd Anniken Huitfeldt prydet forsiden til Dagsavisen 7. november i fjor med utspill til innvandrerforeldre; slutt å slå barna. Selvfølgelig er jeg totalt enig med henne i sak; men fullstendig skivebom når det gjelder løsninger. Hvor mange av innvandrerne som banker barna leser Dagsavisen? Eller for den sags skyld bryr seg om at Huitfeldt er indignert? Mange av dem vil ikke engang vite hvem hun er. For meg er det derfor ikke nok at en statsråd er sint og indignert. For meg holder ikke engang den gode viljen. Jeg vil se evnen til å finne løsninger som virker.

Staten tar ikke innvandrerbarnas rettssikkerhet på alvor. Innvandrerbarna behandles som andrerangs borgere. I saken til drammenser-imamen som nå er siktet for å ha slått barn i moskeen kom det frem at politiet hadde visst om dette i to år. Nå skal jeg ikke kommentere denne saken siden den er under etterforskning. Men to år? Hva er det om ikke annet enn svik mot de barna som faktisk tør varsle og si ifra? De svakeste varslerne står totalt uten rettsvern.

Annonse

«Det handlar ikkje om pengar, men om skam.»
« «Kor mange hjarte skal det til for å elska nokon?» For nokre dagar sidan overhøyrde eg denne samtalen på bussen:   -…»