Annonse
04:00 - 30. oktober 2009

Kjøpt vennskap

Det er ikke kommunikasjonstips næringslivet vil ha, Bjarne Håkon Hanssen. De vil kjøpe kontaktene dine. Vil du selge?

Illustrasjon: Marvin Halleraker
Annonse

Den avgåtte helseministerens nye PR-firma First House har allerede fått kritikk fra mange hold. Sammen med blant andre sin egen tidligere statssekretær Ketil Lindseth og Jens Stoltenbergs tidligere statssekretær Jan-Erik Larsen, skal eksministeren nå selge næringslivet kunnskap om politiske beslutningsprosesser og «bistå med tydelige strategier og bedre kommunikasjon på alle nivåer».

Ap-politikeren er oppgitt over manglende forståelse mellom det offentlige og det private, og vil bidra til bedre dialog. Som sosialdemokrat burde han vite at dette bunner i en grunnleggende interessekonflikt mellom det offentlige og det private.

Næringslivets interesser begrenses ofte av politikerens føre var-hensyn til natur og miljø, til individets helse og sikkerhet. De store aktørene First House ønsker seg, er de som er frustrerte over begrensningene myndighetene legger på dem, og som trolig har interesser som går på tvers av Hanssens sosialdemokratiske verdier. Er han klar til å melde overgang til et nytt verdisett?

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Mer fra Baksiden