Annonse
04:00 - 21. august 2009

Jeg er ikke redd

Likestilling i Norge er ikke truet av konservative innvandrere.

Illustrasjon: Marvin Halleraker
Annonse

Jeg er ikke redd for islamisering. Jeg er overbevist om det vestlige likestillingsprosjektets overlegenhet. At enkelte kvinner går tildekket og avmektige innvandrermenn kaller norske kvinner horer, provoserer, men truer ikke min levemåte. Innvandrerungdom kan føle seg skviset mellom norsk kultur og den foreldrene forfekter, men kampen angår ikke meg direkte og vår kultur vil uansett vinne på de viktigste felt.

Noen frigjøringskamper er irreversible. Da de første kolonialiserte land frigjorde seg, var det bare spørsmål om tid før andre fulgte etter. De svarte kjempet seg til borgerrettigheter i USA og Sør-Afrika, ville det være mulig å ta dem fra dem igjen? Vestens kvinner har slåss seg til juridisk likebehandling og økonomisk selvstendighet, det er utenkelig at de vil toge tilbake til kjøkkenet for ulønnet å ta seg av familie. Homofili kan ikke igjen kriminaliseres i Norge.

Den kultur som overlever store gruppers frigjøringskamp og søker likestilling vil vinne i konkurranse med den som diskriminerer i stor skala. Om den vestlige kultur går nedenom, er det på grunn av grådighet, rovdrift på natur, overdrevent forbruk og neglisjering av den globale økonomiske urettferdighet – ikke på grunn av de demokratiske seire undertrykkede har kjempet frem.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Det handlar ikkje om pengar, men om skam.»
« «Kor mange hjarte skal det til for å elska nokon?» For nokre dagar sidan overhøyrde eg denne samtalen på bussen:   -…»