Annonse
04:00 - 20. november 2009

Hijab og tull

I forrige uke var hijab en sak for politikere og media i Oslo igjen. Denne gangen skjedde begivenheten med sjalet på bussen og T-banen.

Illustrasjon: Marvin Halleraker
Annonse

Selv er jeg for tiden mest opptatt av at det er sitteplass, og at jeg slipper å vente. Det håper jeg byens politikere også er. Som kunde bryr jeg meg lite om hva slags plagg noen ansatte måtte ha over håret. Spesielt nå. Dessuten er jeg mot formynderpolitikk.

Hva er det som gjør at vi får denne typen debatter? Hvor uniformerte og likhetskrevende er vi i Norge, tross all prat om mangfold og åpenhet og alle de fine ordene enhver likestillings- eller inkluderingsminister liker å pynte seg med?

Kanskje er det ikke annet å vente? Gjennom århundrer var Norge landet folk reiste fra og få flyttet til. Riktignok slo utlendinger fra Danmark og Nord-Tyskland seg ned i byene før 1800, men det var ikke der folk flest bodde.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Det handlar ikkje om pengar, men om skam.»