Annonse
04:00 - 04. desember 2009

Et demokratisk problem

Skulle riksantikvar Jørn Holme stanse utviklingen rundt Bjørvika, ville det være den mest uvennlige handlingen mot Oslo i nyere tid.

Illustrasjon: Marvin Halleraker
Annonse

Det var Johan Sverdrup som sa «all makt i denne sal» om forholdet mellom storting, regjering og embetsverk. Embetsmennene var mer opptatt av maktbalanse og egen innsikt enn av demokrati. Jeg savner en Sverdrup på vegne av lokaldemokratiet.

Når politiske vedtak er fattet etter grundig debatt og faglige innspill, da skulle det ikke være mer å diskutere. Men er det slik når lokaldemokratiet møter statens embetsmenn og statsapparatets sektorentusiaster? Å, nei. Ikke alltid.

Dette var første omvei til problemstillingen jeg vil ta opp. Så til neste omvei:

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Baksiden