Annonse
04:00 - 15. mai 2009

Bleieskiftpolitiet

Hvis du er tvangsgiftet bort til en mann du misliker, hjelper det lite at han tar oppvasken.

Annonse

Barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt brukte sin posisjon og innflytelse til å snakke til seg en dobbeltside i landets største avis mandag denne uken. Huitfeldt hevet den moralske pekefingeren og rettet krav mot innvandrermenn: Skift bleier, ta oppvasken og trill barnevogna! Huitfeldt er bestemt; det står til og med i VG at hun slår i bordet.

Som jurist ser jeg det juridisk umulige i statsrådens utspill. Statens krav til sine borgere har jo alltid sanksjoner knyttet til seg, det ligger nettopp i begrepet «krav». Jeg lurer på hva innvandrermenn risikerer om de lar være å følge Huitfeldts sitat? Bleieskiftpolitiet?

Som politiker mener jeg at vi ikke kan ha en statlig bleieskiftpolitikk – ikke engang i Norge. Og som del av en minoritet blir jeg frustrert: For noe vås å innbille folk at bare vi får disse innvandrermennene til å skifte bleier, så vil alt bli i skjønneste orden. Det er pinlig når statsråden kommer direkte fra et dialogmøte på Litteraturhuset om kvinneundertrykkelse, og så lar seg intervjue av VG med oppmerksomheten rettet mot bleier.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Baksiden