Annonse
12:32 - 02. januar 2015

Zigøinerbande til bryderi, tysk fremtid og en vanvittig fyrbøter

Annonse fra 1914.
Annonse

Julen
I Christiania maa siges at ha været vellykket. Den er forløpet i fred og godt veir. Der er sendt omkring 1 million julekort og breve her i byen, og 9 000 telegramer. Der har været liten drukkenskap og ingen bataljer. Man har bare hat en del bryderi med at skaffe logis til en zigøinerbande som ingen vilde huse.

Hyttetyve i Nordmarken
I fabrikeier Andresens hytte ved Skjennnungen har der i julen været forøvet indbrud. Tyvene har saget over 6 solide låser. Dette skal være 8de gang der i løpet av de sidste tolv aar har været indbrud i Andresens hytte.

Hvad skal der forlanges?
Dr. Adolf Grabowski skriver i tidsskriftet Das neue Deutschland om de opgaver, som efter krigen kommer til at fremstille sig for det seirende Tyskland. Tyskland maa endelig faa fri sig for indskrænkning og omklamring som det har stønnet under i årtier. En ugunstig fred vil vilde bare være forbudet paa en ny og langt frygteligere krig. Gjelder det hardt mot hardt, maa ogsaa femtenaaringerne skuldre geværet.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»