Annonse
12:32 - 02. januar 2015

Zigøinerbande til bryderi, tysk fremtid og en vanvittig fyrbøter

Annonse fra 1914.
Annonse

Julen
I Christiania maa siges at ha været vellykket. Den er forløpet i fred og godt veir. Der er sendt omkring 1 million julekort og breve her i byen, og 9 000 telegramer. Der har været liten drukkenskap og ingen bataljer. Man har bare hat en del bryderi med at skaffe logis til en zigøinerbande som ingen vilde huse.

Hyttetyve i Nordmarken
I fabrikeier Andresens hytte ved Skjennnungen har der i julen været forøvet indbrud. Tyvene har saget over 6 solide låser. Dette skal være 8de gang der i løpet av de sidste tolv aar har været indbrud i Andresens hytte.

Hvad skal der forlanges?
Dr. Adolf Grabowski skriver i tidsskriftet Das neue Deutschland om de opgaver, som efter krigen kommer til at fremstille sig for det seirende Tyskland. Tyskland maa endelig faa fri sig for indskrænkning og omklamring som det har stønnet under i årtier. En ugunstig fred vil vilde bare være forbudet paa en ny og langt frygteligere krig. Gjelder det hardt mot hardt, maa ogsaa femtenaaringerne skuldre geværet.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Anbefalinger