Annonse
13:45 - 12. juni 2015

Ukens vin

Jerôme Quiot Côtes du Rhône 2012

Annonse

Navn: Jerôme Quiot Côtes du Rhône 2012.
Område: Rhône-dalen, Frankrike.
Varenummer: 9960001.
Pris: 127 kroner.

Familien Quiot er mest kjent for å lage Chateauneuf-du-Pape-vinen Vieux Lazaret, men de lager også en god del andre viner, som denne rimelige rødvinen, og den er litt av et røverkjøp, faktisk. Vinen har fyldig smak fra tre forskjellige druer, grenache, syrah, mourvèdre, som minner om røde bær fra norske skoger, og i munnen er fluidumet både innsmigrende og balansert. Rhône-viner passer godt til hvalkjøtt, og nå som hvalsesongen er i gang er dette en vin å bunkre opp for hvalentusiaster landet rundt (se neste anbefaling). Vinen egner seg også til andre kjøttretter på grillen. Dette kan bli sommerens røde slager!

TG

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»
«Noen ganger slår drømmer ut i full virkelighet. Som når suget etter ansjos blir så stort at boksen slukes allerede utenfor butikken. I familien blir ansjos sett på som noe av det…»