Annonse
05:35 - 22. mai 2015

Ukens vin

Annonse

Navn: Mathieu Coste MC2 Côteaux du Giennois 2012. Område: Loire, Frankrike. Varenummer: 1648401. Pris: 210 kroner. 

 

Vinregionen Côteaux de Giennois, rundt byen Gien i Loiredalen, er ukjent for de fleste. Her lager de rødvin av gamay og pinot noir og hvitvin av sauvignon blanc. Vinagronomen Mathieu Coste kjøpte sin 5,5 hektar store vingård for bare syv år siden, og der lager han nå naturviner av høy kvalitet. Min favoritt blant de røde var MC2-vinen, oppkalt etter Einsteins berømte masseenergilov, for å vise at her er det balanse mellom nettopp masse og energi. Og for den del: balanse mellom pinot noir og gamay, slik at ingen av druene dominerer. En særegen, ganske fruktig vin som anbefales nysgjerrige vinsjeler, gjerne til pizza med skinke og champignon.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Anbefalinger