Annonse
05:41 - 16. januar 2015

Ukens vin

Annonse

Navn: Lorgeril 1620 Pinot Noir 2013 Område: Languedoc, Frankrike Varenummer: 1098001 Pris: 110 kroner

 

Vi er bare kommet til midten av januar, så de anbefalte hverdagsrettene fra årets første Morgenbladet står fortsatt på menyen. Denne uken prøves Ole Martin Alfsens svinegryte, noe som er tilsynelatende ukomplisert, for svin er ikke noe vanskelig følge til vin. Alfsen gjør det litt vanskelig ved at han har soyasaus i gryten, noe som gjør den veldig god, men også vanskeligere å pare med vin. Dette åpner for et eksperiment. Vi plukker ned en billig pinot noir fra et fransk vinområde som er kjent for alt annet enn slanke pinot noir-viner, nemlig Languedoc. Den smaker, naturlig nok, litt mer av sol, det vil si litt plump fylde, enn vi er vant til fra pinot noir-druens høyborg Burgund. Men etter hvert: Dette er fint, det er både slankt og solrikt på samme tid. Og fin match til maten. Vinen er laget på et storfint slott i Languedoc, og 1620 er året det ble grunnlagt. Billig moro, og altså anvendelig hverdagsvin. TG

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Anbefalinger