Annonse
12:16 - 09. januar 2015

Ukens vin

Georg Breuer Riesling Sauvage 2013

Annonse

Navn: Georg Breuer Riesling Sauvage 2013
Område: Rheingau, Tyskland
Varenummer: 2075001
Pris: 142 kroner

Kollega Espen Hauglids anbefaling fra forrige uke tas til følge: Årets første mandag ble brukt til å teste ut første rett fra Ole Martin Alfsens bok om hverdagsmat, nemlig gulrot- og linsesuppe, med vin. Produsent Georg Breuer får mye av æren for å ha fornyet og oppgradert kvaliteten på viner fra Rheingau, huset laget mye fint fra druene som vokser i bakkene langs Rhinen. Basisvinen Sauvage (som er fransk og betyr «vill») er enkel og frisk, med en viss sødme. Derfor egner den seg veldig godt til retter med ingefær, spisskummen og koriander, som setter nydelig smak på Alfsens suppe. Vinen får mer fylde og blir riktig eksotisk den også, sammen med de orientalske smakene. Bare vær litt forsiktig med cayennekrydderet så det ikke overdøver vinen.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Anbefalinger