Annonse
13:47 - 12. juni 2015

Mat på Mississippi

Huckleberry Finn og Jim reiser gjennom sørstatsmenyen på vei nedover elven.

'Tom Sawyer' og 'Huck Finn' fisker på Mississippi, nær Mark Twains barndomshjem. Foto George Pickow/Three Lions/Getty Images.
Annonse

Hva spiser to rømlinger som driver nedover en flåte på Mississippi på midten av 1800-tallet? Det korte svaret er fisk, bær og mais, men la oss nå slå følge med Huckleberry Finn og Jim et stykke på ferden.

      De møter hverandre på Jacksonøya ute i elven. Huck Finn har rømt fra en voldelig og alkoholisert far, mens Jim er en tidligere slave som rømte fordi han hørte at eieren planla å selge ham videre. Begge to, som kjenner hverandre så vidt fra før, er sultne, særlig Jim. Han har ikke spist annet enn «bær og grønnfôr» siden han rømte.

      «Vel, da måru jo være skrubbsulten, hva?», spør Huck Finn. «Jeg tror jeg kunne ete en hest. Jomen tror jeg det», svarer Jim.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Anbefalinger