Annonse
09:59 - 22. januar 2015

Kunst og tagliatelle

Massimo Bottura er frosken som vant over gressklipperen. Vil han klare å fornye det italienske kjøkkenet også?

Frigjøring: Desserten «Oops! I Dropped the Lemon Tart» kom til verden da en av Botturas kokker – nettopp – mistet en sitronterte. Foto: Carlo Benvenuto
Annonse

ANMELDELSE

Italia har verdens beste mat, verdens rikeste matkultur, verdens beste ingredienser, og muligens den beste vinen. Hvorfor har de ikke også verdens beste restauranter? Dette er det store paradokset i italiensk gastronomi.

Havner du på en riktig god trattoria, eller på en enkel ristorante, kan maten være utrolig, den kan gi følelsen av å spise Italia. Går du på en stjernerestaurant, kan maten være kunstferdig, men den gir sjelden følelsen av å være helt og fullt ut italiensk. Grovt sett kan man si det slik: Alle gode italienske restauranter er enkle og tradisjonelle. Alle avanserte og moderne italienske restauranter er franske. Mens fransk gastronomi har Ducasse, Escoffier og Gagnaire, har Italia kun mamma og bestemor – mama og nonna.

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»