Annonse
12:17 - 09. januar 2015

Kummin og kummen

Annonse

Ole Martin Alfsens suppe inneholder spisskummen, og hvem har ikke opplevd å stå over krydderskuffen, vel vitende om at det finnes kummin der, bare for å oppdage at det er jo ikke det krydderet du skal ha? Vel, det er kanskje ikke en hverdagslig foreteelse, men det skjer, og norske Wikipedia – søk på «spisskummen» – oppklarer: Spisskummen, spisskum eller spisskarve på norsk, heter cumin på engelsk. Mens karve, også kalt kummin, heter caraway på engelsk. «Krydderfrøene fra spisskummen og karve ligner», men det er altså to forskjellige krydder, fastslår Wikipedia, og tilføyer: «Oversettere av kokebøker og matjournalister har bidratt til å forvirre.»

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Anbefalinger