Annonse
05:37 - 05. juni 2015

Hjemme alene

Annonse

Noen ganger slår drømmer ut i full virkelighet. Som når suget etter ansjos blir så stort at boksen slukes allerede utenfor butikken. I familien blir ansjos sett på som noe av det verste som kan spises, derfor blir det kjøpt atskillige ansjosbokser når resten av familien reiser på besøk til svigermor. Øverst på listen over mat med ansjosinnhold er Janssons fristelse. Stek løken blank, riv potetene og press gjerne litt væske ut av dem. Legg ansjos, potet og løk lagvis i en smurt, ildfast form, med poteter underst og øverst. Bland sammen matfløte og ansjoslake og hell i formen. Stek først med aluminiumsfolie, deretter uten. Stek med griljermel de siste ti minuttene. Spis deg så grådig mett.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»