Annonse
05:37 - 22. mai 2015

Gresshoppedrøm

Krypdyr

Annonse

Var det den lette kveldsberuselsen etter flere øl og noen glass vin på Placa Major i Palma som førte dristigheten mot nye høyder? Høstbrisen var fremdeles varm da vi gikk inn på El Pilon i Calle Can Cifre. Her er tapas fra gulv til tak, mat fra det tradisjonsrike kjøkkenet på Mallorca. Gresshoppene så langt fra fristende ut, likevel var det akkurat dem vi måtte bestille. Vi bare måtte smake. Etter en rask tur innom frityren kom de på bordet i en bolle, med stikkende ben – ikke fristende. Men etter den første var fingrene raskt nede etter den neste. Og den neste. Og snart var bollen tom. Neste dag: Ny tur til El Pilon, ny bolle med friterte gresshopper.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»